Notaris Wessel regelt het papierwerk van uw koopwoning

Het kopen van een huis is een van de grootste (financiële) beslissingen die u in uw leven maakt. Hier zijn verplichtingen en risico’s aan verbonden. Met een juridisch dichtgetimmerde koopakte voorkomt u de meeste risico’s. Onze notarissen in regio Groningen adviseren u over belangrijke zaken bij de aanschaf van een woning. En we stellen voor u de koopovereenkomst en leveringsakte op.

De notaris helpt van koop naar eigendom

In het traject van een huis kopen, is het belangrijk dat u de ‘spelregels’ kent. Als u bijvoorbeeld een bod gelijk aan de vraagprijs uitbrengt en verder geen voorwaarden stelt, mag de verkoper van u verwachten dat u meewerkt aan het opstellen van een schriftelijke koopovereenkomst. Na het ondertekenen van de koopovereenkomst heeft u uiteindelijk nog 3 dagen bedenktijd om van de koop af te zien, zonder boete of bijkomende kosten.

Wilt u de koop doorzetten en voorkomen dat de verkoper het huis voor een hogere prijs aan een ander verkoopt? Laat de notaris dan de koopovereenkomst inschrijven in het Kadaster. Dit biedt u bescherming, ook tegen eventueel faillissement en beslaglegging bij de verkoper.

Huiseigenaar worden
Een ondertekend koopcontract van het door u gekochte huis maakt u nog geen eigenaar. Hiervoor is een door de notaris ondertekende leveringsakte en registratie in het Kadaster nodig. Het is tevens onze taak om te controleren of de verkoper daadwerkelijk in het Kadaster staat geregistreerd als eigenaar van de woning. Daarnaast zijn we verplicht na te trekken of u bevoegd bent om een woning aan te schaffen en niet onder curatele staat.

Nog geen notaris?
Wilt u een huis kopen en heeft u nog geen notaris die u in dit traject begeleidt? Neem dan contact op met ons notariskantoor. We geven u alle relevante informatie die nodig is in het aankoopproces van een woning.

Maak een afspraak

Leveringsakte op maat bij complexe gezinsrelaties

Familie- en gezinsrelaties worden steeds complexer. Er zijn meer eenoudergezinnen, tweede en derde huwelijken en allerlei variaties hiervan. Hierdoor moet de notaris een steeds groter deel van de leveringsakte op maat maken. Dit betekent dus extra werkzaamheden, zoals onderzoek in openbare registers of het regelen van een volmacht van de ex-echtgenoot. Wilt u weten welk werk er in uw specifieke situatie bij komt kijken? Neem dan contact op met Notaris Wessel.

Contact opnemen