Hoofdweg 153 & Postbus 49
9765 ZG Paterswolde
T: 050 309 56 38
F: 050 309 43 18
E: info@notariswessel.nl
U bevindt zich hier: Home Ondernemen
<

Ondernemen

Het maken van een keuze voor een bepaalde rechtsvorm is niet altijd eenvoudig. Het is afhankelijk van uiteenlopende factoren en verwachtingen. Bovendien kan uw keus ook gevolgen hebben voor uw gezin of u in privé. Een testament of huwelijkse voorwaarden zijn ook van belang om risico's te beperken en te zorgen dat de onderneming na uw overlijden bij de juiste personen terechtkomt.
Als u al een onderneming heeft, komt ooit een moment dat u deze wilt overdragen, al dan niet aan een (bedrijfs)opvolger in familieverband. Elke rechtsvorm heeft hierbij eigen specifieke gevolgen. De overdracht van een IB-onderneming wordt fiscaal anders behandeld dan de overdracht van het aandelenpakket in een BV. Bovendien is een breed scala aan mogelijkheden voorhanden. Wij nemen ze graag samen met u en met uw eventuele andere adviseurs door.


Ondernemen

Eenmanszaak, als het eenvoudig kan

Voor de oprichting van een eenmanszaak bent u aan weinig formaliteiten gebonden. U hoeft in elk geval geen oprichtingsakte te laten maken, u hebt geen statuten nodig en u bent niet verplicht een startkapitaal te storten. Wel moet u uw bedrijf of – als dat van toepassing is – uw vrije beroep laten inschrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Het kenmerk van een eenmanszaak is dat die door één persoon wordt opgericht en gedreven: door u.
Wij hebben alle informatie voor u op een rij gezet. Zie de linker navigatie.


Van eenmanszaak naar BV

U kunt uw eenmanszaak ook omzetten naar een BV. Of dat zinvol of wenselijk is, hangt af van de winst die u maakt, van de risico's die u in privé wilt lopen en van uw toekomstplannen met de onderneming. De omzetting van een eenmanszaak in een BV heeft veel fiscale gevolgen, maar ook veel gevolgen voor uw privé situatie.
Zie de linker navigatie om alle mogelijkheden en risico's van de BV te overzien.


De BV in beeld

Wanneer is het zinvol of wenselijk om een BV op te richten of uw eenmanszaak om te zetten naar een BV? Dat hangt af van de winst die u maakt, van de risico's die u privé (aansprakelijkheid) wilt lopen en van de juridische gevolgen op andere privé terreinen als uw gezin en familie. De oprichting van een BV of de omzetting van een eenmanszaak in een BV heeft veel fiscale gevolgen, maar ook veel gevolgen voor uw privé situatie.
Zie de linker navigatie om alle mogelijkheden en risico's van de BV te overzien.

Loading...